Vragenlijst

Zevenheuvelenloop onderzoek

Het Zevenheuvelen gezondheidsonderzoek is een groot vragenlijstonderzoek. Deelnemers aan de Zevenheuvelenloop worden jaarlijks gevraagd een online vragenlijst in te vullen over hun gezondheid en leefstijl. Tevens worden partners, (klein)kinderen, familieleden, vrienden, buren en kennissen die niet deelnemen aan de Zevenheuvelenloop gevraagd om de online vragenlijst in te vullen. Met deze ingevulde vragenlijsten kunnen wij een grote database bouwen, met veel variatie in leefstijl en gezondheid. Met deze database kunnen we verschillende onderzoeksvragen beantwoorden rondom de effecten van een actieve leefstijl op gezondheid, kwaliteit van leven, progressie van ziekten en ziektebeleving.

Lichamelijke activiteit is belangrijk voor een goede gezondheid. Slechts de helft van de Nederlandse bevolking beweegt voldoende. Het aantal chronisch zieken neemt dan ook onrustbarend toe. In deze tijd van vergrijzing wordt preventie steeds belangrijker. Een actieve leefstijl speelt bij preventie van ziekten een grote rol. De deelnemers aan de Zevenheuvelenloop vormen een unieke onderzoeksgroep om de relatie bewegen en gezondheid beter in kaart te brengen. Hoeveel moet iemand bewegen ter preventie van bepaalde chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten en suikerziekte? Heeft starten met bewegen op latere leeftijd nog zin in het kader van gezondheid? Heeft bewegen na het optreden van chronische ziekten een duidelijke effect op het beloop van de ziekte of op ziektebeleving? In de komende jaren wil het onderzoeksteam antwoord geven op deze en vele andere vragen door het onderzoeken van hardlopers.

Welke metingen voeren we uit?

  • Jaarlijkse vragenlijst
  • Vragen over uw leefstijl
  • Vragen over uw gezondheid
Heb je nog vragen?

Interesse in onze onderzoeken?

Heb je vragen of wil je graag deelnemen aan een onderzoek? Neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op. Je kunt ook ons contactformulier gebruiken! Vermeld altijd de naam van de studie.

"*" geeft vereiste velden aan